قالیشویی چیست؟
فرش و قالیچه یکی از عناصر اصلی در خانههای ایرانی هستند و ظاهر خانه را بسیار تحت تاثیر قرار میدهند.
هر قالی و یا فرش از جنسهای مختلفی مانند ابریشمی، پشمی و یا به دو صورت دستی یا ماشینی بافته میشوند. فرشها نیز مانند هر وسیله دیگر منزل، دچار کثیفی شده و نیاز به پاکسازی پیدا میکنند. در چنین مواقعی است که همه به دنبال بهترین و ارزانترین قالیشویی میگردند تا فرش خود را مانند روز اول کنند اما اینکه قالیشویی چیست و چرا تا این حد، بردن فرش به قالیشویی مهم است سوالی است که ما در ادامه این مقاله به آن پاسخ خواهیم داد.
قالیشویی چیست؟
به شستشوی فرش و قالیچه در انواع مختلف با استفاده از مواد شوینده مخصوص، قالیشویی میگویند. این تعریف سادهترین جواب برای پاسخ این سوال است. در گذشته، افراد برای شستشوی فرشها و یا قالیهای مختلف از پاروهای زبر و تیز و یا مواد شوینده نامناسب استفاده میکردند که همین سبب آسیب رساندن به فرشها شده و به آنها خسارت مادی وارد میکرد.
امروزه و با کمک تجهیزاتی که برای کمک به شستشوی فرشها ساخته شده است، آسیب دیدن فرشها تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کرده است. قالیشوییها با استفاده از مواد شوینده مناسب هر فرش و ماشینآلات خاص، خدمات بسیاری نیز علاوه بر شستشو ارائه میدهند. استفاده از خدمات قالیشویی علاوه بر شستشو باعث شده است که مردم بیشتر از گذشته سراغ قالیشوییها بروند و از خدماتی مانند لک زدایی، بافت پیشرفته قسمتهای پاره شده و یا ریشهبافی استفاده کنند.
بسیاری از افراد میپرسند که مراحل شستن فرش دستبافت در قالیشویی چیست و آیا سبب آسیب دیدن فرش میشود؟ در پاسخ باید بگوییم خیر زیرا قالیشوییها مراحل را پس از بررسی یک کارشناس فرش انجام میدهند که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
مراحل شستشو در قالیشویی چیست؟
روشهای مورد استفاده در قالیشویی، کاملا با روشهایی که عموما افراد فرشهای خود را به صورت شخصی میشویند کاملا متفاوت است. در شستشوی فرشهای دستی ظرافت و حساسیت بالایی نیاز است زیرا که این فرشها با استفاده از قدرت ماشینی بافته نشدهاند و حتی نوع بافت آنها نیز کاملا متفاوت است. ما در ادامه به توضیح شستشوی فرشهای دستی و ماشینی میپردازیم.
فرش و یا قالی دستبافت
برای شستن فرشهای دستی ابتدا غبارگیری و سپس فرش را خیس میکنند. بعد از این مراحل نوبت به شستشو است که با استفاده از مواد مناسب فرش دستی و ماشینآلاتی که داری برسهای بزرگ هستند، فرش را پاکسازی کرده و آبکشی میکنند. مرحله شستشو و آبکشی که تمام شد نوبت به بخش مهم و حساس میرسد و آن بخش، خشک کردن است. در خشک کردن فرشها از نور آفتاب استفاده نمیکنند زیرا نور خورشید به مرور زمان سبب کدر شدن و از بین رفتن بافتهای فرش میشود. قالیشوییها با استفاده از تجهیزات خود در دمای مناسب، فرشها را خشک میکنند و به همین جهت است که یک متخصص شناسایی فرش در اکثر قالیشوییها مشغول به کار است.
فرش یا قالی ماشینی
اکنون به پاسخ سوال مراحل شستن فرشهای ماشینی در قالیشویی چیست، میپردازیم. فرشهای ماشینی نیز همانند فرشهای دستی در ابتدا غبارگیری میشوند تا تار و پود فرشها به صورت کامل از غبار تمیز شوند. بعد از غبارگیری فرش را خیس کرده و با استفاده از دستگاههای مخصوص که دارای برسهای بزرگ است فرش را میشویند. مرحله خشک کردن فرشهای ماشینی با دستی متفاوت است. در خشک کردن فرشهای ماشینی با استفاده از دمای مناسب، فرش را به جهت خواب بافت آن شانه میزنند و سطح آن را با کمک دستگاهی به نام پرداختزن میتراشند تا سطح فرش کاملا یکدست شود. بعد از هم سطح کردن فرش در مرحله نهایی اگر فرش نیاز به اتو داشته باشد فرش را اتو زده و به قسمت حمل و نقل ارسال میکنند.
ویژگیهای خوب یک قالیشویی چیست؟
معرفی خدمات قالیشویی خوب، شامل کارهایی مانند تعمیر پوسیدگیهای فرش و یا بافت قسمتهای پاره شده و… میشود. اگر این خدمات در کنار ویژگیهایی مانند تحویل به موقع فرشها، استفاده از شویندههای مناسب فرش و یا سالم تحویل دادن فرش باشد، میتوان گفت که شما توانستهاید پاسخ پرسش ویژگیهای خوب یک قالیشویی چیست را بگیرید.
هزینه شستشوی فرش در قالیشویی
هزینههای شستشو در قالیشویی متناسب با نوع فرش، متفاوت است. برای مثال هزینه شستن فرشهای دستی به سبب داشتن حساسیت بالا و اینکه این فرشها پس از خیس شدن بسیار سنگین میشوند زیاد است. همین موضوعات باعث شده است که بسیاری از افراد به دنبال بهترین و ارزانترین قالیشویی باشند.
هزینه شستشوی فرش و یا قالیها بر اساس متراژ فرش، نوع شستشو و یا خدماتی که مشتری علاوه بر شستشو نیاز دارد، تعیین میشود و بسیار متغیر است.